Pulpeciki z kaszy jęczmiennej
Składniki :
- 2 szklanki ugotowanej kaszy jęczmiennej,
- 2 marchewki,
- 1 cebula,
- 1 łyżka masła,
- natka pietruszki,
- sól,
- pieprz,
- jajko,
- bułka tarta,
- olej do smażenia.
Do miski wsyp kaszę. Marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę posiekaj. Na rozgrzaną patelnię wrzuć masło. Dodaj marchew i cebulę. Posmaż parę minut. Warzywa przełóż do kaszy. Wrzuć posiekana natkę pietruszki. Wbij jajko i przepraw do smaku. Wszystkie składniki dobrze wymieszaj. W dłoni uformuj pulpeciki. Obtocz w bułce tartej i usmaż na złoty kolor z każdej strony.
ŁAŁ! Prezentują się wspaniale!
OdpowiedzUsuńwyglądają bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńooooo! Genialne! Muszę zapamiętać i przy okazji jakiegoś piątku na pewno wykorzystam :D
OdpowiedzUsuń