Filet zapiekany z białą kapustą
Składniki :
- 2 pojedyncze filety z kurczaka,
- sól,
- pieprz,
- słodka papryka,
- ser w plastrach Mońki Aldamer,
- 1/2 główki białej kapusty,
- 1 duża cebula,
- olej,
- 200g boczku,
- 150ml śmietany 30%,
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego,
- 2 łyżki majonezu.
Cebulę drobno pokrój i podsmaż na patelni z dodatkiem oleju. Kapustę poszatkuj. Naczynie żaroodporne posmaruj olejem i przełóż kapustę oraz cebulę. Mięso dokładnie oczyść. Przekrój na pół. Posyp solą, pieprzem i papryką. Połóż obok siebie na kapuście. Posmaruj mięso majonezem. Ułóż plasterki sera oraz posyp drobno pokrojonym boczkiem. Śmietanę wymieszaj z koncentratem. Wlej do naczynia żaroodpornego. Całość włóż do nagrzanego piekarnika do 190 stopni i piecz przez 30-35 minut.
Pysznie się prezentuje!:)
OdpowiedzUsuńBardzo bardzo dobre pycha !!!
OdpowiedzUsuńPycha! Smakuje całej rodzince!
OdpowiedzUsuńTylko jaki boczek wędzony czy świeży ?
OdpowiedzUsuńZapewne wędzony
Usuń