Drobiowe roladki z pesto
Pyszne roladki z aromatycznym pesto.
Świetnie pasują do kluseczek śląskich.
Znakomite na obiad !
Składniki :
- 2 pojedyncze filety z kurczaka
- pieprz, sól,
- czerwona słodka papryka,
- słoiczek pesto z suszonych pomidorów,
- 4-5 plasterków szynki szwarcwaldzkiej,
- 1/2 czerwonej papryki,
- 3-4 szt ogórków kiszonych,
- 1 cebula,
- olej do smażenia,
- bulion drobiowy.
Paprykę i ogórki pokrój w słupki. Mięso opłukaj i przetnij na pół. Za pomocą tłuczka delikatnie rozbij mięso. Oprósz solą, pieprzem i papryką. Z jednej strony mięso posmaruj pesto i połóż plasterek szynki. Ułóż paprykę, cebulę i ogórki. Zwiń roladki i zepnij za pomocą wykałaczki. Mięso smaż na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju. Roladki przełóż do naczynia i zalej bulionem. Wstaw do piekarnika na 15 minut w temperaturze 200 stopni.