Masło migdałowe
Przygotowanie masła migdałowego wymaga cierpliwości ale wierzcie mi opłaca się.
Ja przepadłam ! Smak jest niewiarygodny dzięki prażonym migdałom.
Masła orzechowego dodaję rano do owsianki lub smaruję nim domowe gofry.
Choć muszę się przyznać - najlepiej smakuje wyjadany łyżeczką ze słoika :)
Ja przepadłam ! Smak jest niewiarygodny dzięki prażonym migdałom.
Masła orzechowego dodaję rano do owsianki lub smaruję nim domowe gofry.
Choć muszę się przyznać - najlepiej smakuje wyjadany łyżeczką ze słoika :)
Składniki :
- 200g migdałów,
- szczypta soli.
Przygotowanie :
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Na blaszkę ułóż papier do pieczenia i rozsyp migdały. Włóż do piekarnika na 10 minut. Ostudź. Migdały przełóż do malaksera i miksuj. Wsyp sól. Najlepiej rób co jakiś czas przerwę.
Na początku miksowania migdały będą miały suchą konsystencję. Po paru minutach staną się wilgotne.