Kremówka na cieście francuskim
Składniki :
- 2 opakowania ciasta francuskiego,
- 1,5L mleka,
- 150g mąki ziemniaczanej,
- 200g cukru,
- 8 żółtek,
- 250ml śmietany 30%,
- 1 opakowanie śmietan-fix,
- cukier puder do posypania.
Przygotowanie :
Do żółtek wsyp cukier i zmiksuj na puszysta masę. Wlej 1 szklankę mleka i wsyp mąkę ziemniaczaną. Dokładnie połącz składniki. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka lekkim strumieniem wlej wcześniej przygotowaną masę. Cały czas mieszając. Gotuj 2 minuty. Ściągnij z ognia i przykryj folią spożywczą. Pozostaw do ostygnięcia.
Śmietanę wraz z śmietan-fixem ubij na sztywna pianę. Do budyniu dodaj porcjami ubita śmietanę miksując na wolnych obrotach.
Jeden kawałek ciasta francuskiego włóż do formy. Wlej masę budyniową i połóż drugi kawałek ciasta francuskiego. Włóż do lodówki na 3 godziny. Posyp cukrem pudrem.
Przy okazji chciałabym zwrócić uwagę na przepiękny stolik który otrzymałam dzięki uprzejmości firmy Kraina ES. Wspaniale pomyślane, ręcznie robione - zachwycają prostotą i wykonaniem. Chciałabym gorąco podziękować im za znoszenie moich kaprysów, kapitalną obsługę i kontakt.
Zapraszam do odwiedzania i zakupów !
Zapraszam do odwiedzania i zakupów !
Na hasło Anyżkowo 15% RABATU !
Strona : http://krainaes.pl/pl/
Facebook : https://www.facebook.com/KrainaES?fref=ts
Wygląda po prostu idealnie :)
OdpowiedzUsuńAż ślinka cieknie. Mniam! :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam kremówki :)
OdpowiedzUsuńna śmietanie nigdy nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńKremówki są niesamowite.Smak rozpływa się w ustach,a ciasto francuskie jak zawsze sprawdza się w wielu zastosowaniach .Pozdrawiam i zapraszam do mnie
OdpowiedzUsuńmniam, robiłam znam i polecam
OdpowiedzUsuńTak jak uwielbiam: dużo masy, mało ciasta :)
OdpowiedzUsuńPrzy okazji zapraszam do siebie:
muffinyzabieganejdziewczyny.blogspot.com
wygląda pysznie! :)
OdpowiedzUsuń