piątek, 31 października 2014

Omletowe babeczki

Omletowe babeczki


Składniki : ( 12 - 14 szt )
  • 3 jajka,
  • 1/2 szklanki mleka,
  • 3/4 szklanki mąki,
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 łyżki roztopionego masła,
  • 1 łyżka roztopionego masła do posmarowania foremek na muffinki.
Przygotowanie :

Do miski wlej mleko. Wbij jajka i wsyp mąkę oraz proszek do pieczenia. Wlej roztopione masło i dokładnie zmiksuj składniki.  Metalową formę na muffiny posmaruj roztopionym masłem. Wlej masę jajeczną na 3/4 wysokości foremki. Włóż do nagrzanego piekarnika do 200 stopni. Piecz przez 15 minut.


Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY z aktywnym linkiem www.layman.pl/bitwa-na-przepisy


5 komentarzy:

  1. Jakie cudne! Zrobię na pewno :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Przepysznie to wszystko wygląda;)
    Uwielbiam twojego bloga i przepisy, twoja czytelniczka Ania;)

    http://anulunia268.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  3. Wyglądają pysznie! Nie mają w sobie cukru- czy to znaczy, że są dobre zarówno ze słodkimi, jak i wytrawnymi dodatkami? Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń

Print