Omletowe babeczki
Składniki : ( 12 - 14 szt )
- 3 jajka,
- 1/2 szklanki mleka,
- 3/4 szklanki mąki,
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 łyżki roztopionego masła,
- 1 łyżka roztopionego masła do posmarowania foremek na muffinki.
Do miski wlej mleko. Wbij jajka i wsyp mąkę oraz proszek do pieczenia. Wlej roztopione masło i dokładnie zmiksuj składniki. Metalową formę na muffiny posmaruj roztopionym masłem. Wlej masę jajeczną na 3/4 wysokości foremki. Włóż do nagrzanego piekarnika do 200 stopni. Piecz przez 15 minut.
Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY z aktywnym linkiem www.layman.pl/bitwa-na-przepisy
Jakie cudne! Zrobię na pewno :)
OdpowiedzUsuńświetnie wyglądają:)
OdpowiedzUsuńSuper babeczki, wyglądają cudnie :)
OdpowiedzUsuńPrzepysznie to wszystko wygląda;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam twojego bloga i przepisy, twoja czytelniczka Ania;)
http://anulunia268.blogspot.com/
Wyglądają pysznie! Nie mają w sobie cukru- czy to znaczy, że są dobre zarówno ze słodkimi, jak i wytrawnymi dodatkami? Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuń