wtorek, 28 października 2014

Kremowa zupa pieczarkowa

Kremowa zupa pieczarkowa


Składniki :
  • 300g pieczarek,
  • 1 duża cebula,
  • 2 łyżki masła,
  • bulion,
  • 100g serka topionego,
  • 1 marchewka,
  • 1 pietruszka,
  • sól,
  • pieprz,
  • 1 łyżka śmietany 18%.
Przygotowanie :

Pieczarki oczyść i pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę posiekaj. Na rozgrzanej patelni rozpuść masło i podsmaż cebulę i pieczarki.Warzywa przełóż do garnka. Wlej bulion i dodaj pokrojoną marchew i pietruszkę. Duś parę minut. Dodaj serek topiony i delikatnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem. Wlej śmietanę. Całość zmiksuj blenderem. 

3 komentarze:

  1. Podoba mi się Twój pomysł na zupę:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ooo super przepis, na pewno skorzystam z niego;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Dziękuję za udział w akcji SZYBKIE ZUPY!
    Pozdrawiam i zapraszam do siebie :)

    OdpowiedzUsuń

Print