Owsianka zapiekana w jabłku z dżemem
Pyszne i aromatyczne śniadanie.
Pełne błonnika. Delikatne jabłko z gorącym dżemem i czapeczką z owsianki -
Idealne na rozpoczęcie dnia !
Składniki : ( na 2 porcje )
- 2 duże jabłka,
- 5 łyżek płatków owsianych,
- 1 szklanka mleka,
- 2 kopiaste łyżeczki dżemu truskawkowego.
Do rondelka wlej mleko. Zagotuj. Wsyp płatki owsiane i gotuj 3-4 minuty co jakiś czas mieszając. Ukrój górę jabłek i wydrąż nasienie. Do jabłka włóż po jednej łyżeczce dżemu i owsiankę. Zapiekaj w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 190 stopni.
genialna propozycja na jesienny deser ;)
OdpowiedzUsuńświetny pomysł:)
OdpowiedzUsuńMniam. Takie śniadanie na jesienny poranek! :)
OdpowiedzUsuńPrzepięknie podane :)
OdpowiedzUsuń