Ogórki konserwowe
Dzięki uprzejmości portalowi Przyślij Przepis
miałam okazję testować produkt firmy Masyl przyprawę do konserwowania ogórków.
Jeszcze z nie otwartej torebki unosił się zapach mieszanki ziół.
Wszystkie składniki w torebce są w 100% naturalne i nie zawierają żadnych substancji konserwujących.
W mieszance znajdziecie przede wszystkim : koper, gorczycę, czosnek, ziele angielskie, liść laurowy, cebulę, estragon, paprykę, pieprz i marchew.
Czyli wszystko to co jest potrzebne do konserwowania ogórków.
Możecie być pewni że Wasze ogórki będą wyjątkowo smakować.
Z tyłu na opakowaniu znajdziecie łatwy przepis na klasyczne ogórki konserwowe.
Dokładne wyliczenia ile przyprawy czy octu powinniście dodać.
Bez obawy !
Zawsze się udaje!
Mieszanka do ogórków konserwowych to świetna alternatywa dla osób które lubią szybko i sprawnie przygotować posiłek ale również dla osób które raz chcą przygotować pierwszy raz ogórki.
Anyżkowo poleca !
Jeśli chcielibyście się dowiedzieć więcej o produktach firmy Masyl
zapraszam na stronę internetową.
moja droga, piękna aranżacja! a ogórasy na pewno pyszne!
OdpowiedzUsuńchętnie bym taki pochrupała ;D
OdpowiedzUsuń2 dni temu robiłem z siostrą ogórki konserwowe, pierwszy raz, bo zawsze tylko kisiliśmy. Nasz przepis wyszedł jako miks przepisów z różnych stron internetowych. Tylko nie wiemy czy proporcje składników wyszły nam dobre ;) Po ilu dniach można się dobrać do takie słoika z korniszonami, żeby spróbować czy wyszły dobre? ;)
OdpowiedzUsuńOgórki konserwowe muszą posiedziec 2-3 tygodnie.
UsuńNatomista uwielbiam ogórki małosolne takie co siedzą w solance 2-3 dni :D
Małosolne to i ja lubię :) Ale korniszony chcieliśmy zrobić jeszcze raz, tylko nie wiemy czy przepis mamy dobry ;)
UsuńTe zdjęcia są zniewalające :) Niby zwykłe ogórasy a mają "to coś" :)
OdpowiedzUsuńDziękuję za dodanie wpisu do akcji Domowa spiżarnia. Przypominam o konieczności umieszczenia banerka akcji na swoim blogu. Bez niego wpis nie może być zaakceptowany. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńPiekne zdjecia;)
OdpowiedzUsuń