Kurki w śmietanie z parmezanem
Sezon na kurki otwarty !
Klasyczne danie z pysznymi złotymi grzybkami.
Składniki : kurki świeże 200g, 1 cebula, 200g śmietany 18%, 2 łyżki masła, parmezan tarty 1 garść, sól, pieprz, makaron.
Przygotowanie : Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kurki dokładnie oczyść. Cebulę pokój na kostkę i podsmaż na maśle. Dodaj kurki i duś około 10 minut co jakiś czas mieszając. Wlej śmietanę i dodaj parmezan. Wymieszaj składniki i ponownie duś około 10 minut. Dopraw solą i pieprzem. Wcześniej przygotowany makaron polej sosem.
Muszę w końcu spróbować makaronu z kurkami! Ten przepis jest świetny. :)
OdpowiedzUsuńo, mam wszystkie składniki i myślę, że właśnie odkryłam dobry pomysł na obiad :D
OdpowiedzUsuńBardzo smakowity :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie dania! Stworzone dla mnie :)
OdpowiedzUsuńlubię dodatek parmesanu do potraw ;)
OdpowiedzUsuńAs the Artificer of Gestalt therapy, Fritz
OdpowiedzUsuńmy homepage hersolutionrevealed.com