niedziela, 29 lipca 2012

Kurki w śmietanie z parmezanem

Kurki w śmietanie z parmezanem

Sezon na kurki otwarty !
Klasyczne danie z pysznymi złotymi grzybkami.

Składniki : kurki świeże 200g, 1 cebula, 200g śmietany 18%, 2 łyżki masła, parmezan tarty 1 garść, sól, pieprz, makaron.

Przygotowanie : Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kurki dokładnie oczyść.  Cebulę pokój na kostkę i podsmaż na maśle. Dodaj kurki i duś około 10 minut co jakiś czas mieszając. Wlej śmietanę i dodaj parmezan. Wymieszaj składniki i ponownie duś około 10 minut. Dopraw solą i pieprzem. Wcześniej przygotowany makaron polej sosem.





6 komentarzy:

  1. Muszę w końcu spróbować makaronu z kurkami! Ten przepis jest świetny. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. o, mam wszystkie składniki i myślę, że właśnie odkryłam dobry pomysł na obiad :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam takie dania! Stworzone dla mnie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. lubię dodatek parmesanu do potraw ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. As the Artificer of Gestalt therapy, Fritz

    my homepage hersolutionrevealed.com

    OdpowiedzUsuń

Print