Zupa pomidorowa z ostrymi pulpecikami
- 6 - 8 szt dojrzałych pomidorów,
- 4 szklanki bulionu warzywnego,
- 2 ząbki czosnku,
- sól,
- pieprz,
- 2 łyżki śmietany,
- oliwa z oliwek.
- 300g mięsa mielonego wieprzowego,
- sól,
- pieprz,
- majeranek,
- 1 łyżeczka chilli.
Przygotowanie :
Do miski wrzuć mięso, sól, pieprz i chilli. Wyrób gładką masę i uformuj pulpeciki. Mięso delikatnie włóż do bulionu z pomidorami. Gotuj przez 10-15 minut mieszając co jakiś czas.
Bardzo ciekawy sposób wykonania zupy z pulpecikami;)
OdpowiedzUsuńO, bardzo mi sie podoba!
OdpowiedzUsuńTroszke nietypowa zupa pomidorowa!
:)
Ciekawy przepis :) http://polkagotujeisiemaluje.blogspot.com/
OdpowiedzUsuń