Zupa gołąbkowa
Składniki :
- 300g mięsa mielonego wołowego,
- 2-3 pomidory,
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego,
- cebula,
- 150g ryżu parabolicznego,
- 1/2 małej kapusty białej,
- sól,
- pieprz,
- 2 ząbki czosnku,
- bulion,
- olej do smażenia.
Na patelni rozgrzej olej. Posmaż mięso. Kapustę pokrój drobno. Przełóż do garnka. Dodaj pokrojone pomidory, cebulę oraz czosnek. Dodaj koncentrat pomidorowy. Zalej bulionem. Gotuj 10 minut. Do zupy dodaj wcześniej przygotowane mięso oraz wysp ryż. Duś na wolnym ogniu z 15 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
ja za samymi gołąbkami nie przepadam, ale w takiej formie skusiłabym się ;)
OdpowiedzUsuńApetyczne i pomysłowe! :)
OdpowiedzUsuńSmacznie się prezentuje. No o takiej zupie to ja jeszcze nie słyszałam, na pewno by mi zasmakowała.
OdpowiedzUsuńWołowina i pomidory <3 to musi być pyszne :)
OdpowiedzUsuńrobię często taką zupę ale bez ryży i mięsa, muszę wypróbować bo coś czuję że będzie dobrze;)
OdpowiedzUsuńile trzeba bulionu? 2l, 1l?
OdpowiedzUsuń