piątek, 27 lutego 2015

Zupa gołąbkowa

Zupa gołąbkowa


Składniki :
  • 300g mięsa mielonego wołowego,
  • 2-3 pomidory,
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego,
  • cebula,
  • 150g ryżu parabolicznego,
  • 1/2 małej kapusty białej,
  • sól,
  • pieprz,
  • 2 ząbki czosnku,
  • bulion,
  • olej do smażenia.
Przygotowanie :

Na patelni rozgrzej olej. Posmaż mięso. Kapustę pokrój drobno. Przełóż do garnka. Dodaj pokrojone pomidory, cebulę oraz czosnek. Dodaj koncentrat pomidorowy. Zalej bulionem. Gotuj 10 minut. Do zupy dodaj wcześniej przygotowane mięso oraz wysp ryż. Duś na wolnym ogniu  z 15 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem.


6 komentarzy:

  1. ja za samymi gołąbkami nie przepadam, ale w takiej formie skusiłabym się ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Smacznie się prezentuje. No o takiej zupie to ja jeszcze nie słyszałam, na pewno by mi zasmakowała.

    OdpowiedzUsuń
  3. Wołowina i pomidory <3 to musi być pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  4. robię często taką zupę ale bez ryży i mięsa, muszę wypróbować bo coś czuję że będzie dobrze;)

    OdpowiedzUsuń
  5. ile trzeba bulionu? 2l, 1l?

    OdpowiedzUsuń

Print