piątek, 29 czerwca 2012

Pasta z wędzonej makreli z pieczarkami

Pasta z wędzonej makreli
 z pieczarkami

Pyszne i niezwykle pożywna.
Świetnie komponuje się z pieczywem a za sprawą chrzanu jest lekko ostra.
Uwielbiam chrupkość ogórków konserwowych a ogórki Bonduelle sprawdzają się w 100%. 
Są pyszne  i smakowite.
W paście można odnaleźć niewielkie pieczarki marynowane Bonduelle.  
Są tak malutkie że nie trzeba ich kroić.
Bonduelle posiada w swojej ofercie pieczarki marynowane w mini słoiczkach.
 Idealna porcja na raz a słoiczek możecie użyć jako pojemniczek na przyprawy. 
Zapraszam na stronę internetową  gdzie odnajdziecie przepisy na sałatki. 
Choć przyznam szczerze, że pieczarki są tak pyszne że wyjadłam je całe ze słoiczka.

Składniki : 1 makrela wędzona, pietruszka natka pęczek, 1 jajko , pieczarki marynowane 100g, 3-4 korniszony, 1 łyżka majonezu, 1 łyżeczka chrzanu, sól, pieprz.

Przygotowanie : Jajko ugotuj na twardo, ostudź. Makrelę obrać z ości, rybę wrzucić do miseczki. Dodać pokrojone w kosteczkę korniszony, pieczarki, jajko, pietruszkę, majonez i chrzan. Dokładnie wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem.


4 komentarze:

  1. Pieczareczki są boskie, i tak jak Ty ja również wyjadam je same prosto ze słoiczka. Sałaka mnie zaciekawiła dodatek makreli jest dla mnie nowością, koniecznie do wypróbowania.

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam takie pasty:) Na pewno wypróbuję!

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja też lubię pasty markelowe. Śliczny kubeczek!

    OdpowiedzUsuń
  4. napewno pyszne .. uwielbiam Bonduelle ... a pieczarki marynowane super:)
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Print