Mini bułeczki z serem
- na jeden raz
Proponuję bułeczki po raz drugi.
Dostałam parę maili z czym można by nadziać bułki i czy malutkie nie będą suche.
Wręcz przeciwnie !
Malutkie bułeczki z ciągnącym się serem żółtym są genialne.
Puszyste i na jeden raz.
Składniki : 1 szklanka ciepłej wody, 10g suszonych drożdży, 1/3
szklanki oleju, 1 łyżeczka soli, 1 jajko, 3 1/2 szklanki mąki,150g sera żółtego pokrojonego na kostki, przyprawa do pizzy,
jajko do posmarowania bułeczek.
Przygotowanie
: Do miski wsyp mąkę , suche drożdże i sól, wymieszaj. Dodaj ciepłą
wodę, olej i jajko, połącz dokładnie składniki. Wysyp ciasto na stolnicę
i dokładnie wyrób ciasto. Przykryj ciasto ściereczką i odstaw na 30
minut. Podziel ciasto na części, rozwałkuj i na środku połóż ser i w dłoniach uformuj bułeczki. Ułóż
bułeczki obok siebie w odstępach. Posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp
przyprawą do pizzy. Piecz w temperaturze 200 stopni przez 15-20 minut aż
bułeczki się ze złocą.
ale ten ser pysznie się ciągnie, cudne te bułeczki
OdpowiedzUsuńcudowne te bułeczki !
OdpowiedzUsuńPycha! Wyglądają obłędnie!
OdpowiedzUsuńOj ale bym taką dorwała na śniadanko! :)
OdpowiedzUsuńBardzo ładnie wyglądają, muszę zrobić w najbliższym czasie. Dodaję przepis do ulubionych :).
OdpowiedzUsuńPolecam serdecznie:) mam nadzieje że będzie smakowało, nie ma innej opcji :P
UsuńŚliczne są! I ten ciągnący serek, pycha!
OdpowiedzUsuńZ życzeniami udanego weekendu,
Edith
ale śliczności małe
OdpowiedzUsuńwow! takie proste a jak przepięknie podane:)
OdpowiedzUsuńPyszności! Wspaniała propozycja!
OdpowiedzUsuńwyglądają przecudownie! :)
OdpowiedzUsuńach ten ciągnący się ser :)
OdpowiedzUsuńAch..jak ja mam przekonać Moją mamę aby zrobiła takie pyszności :P?
OdpowiedzUsuńSama zrób i ja zaskocz :P
Usuńbardzo apetycznie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńmhhmm super, zrobię na pewno w najbliższym czasie ;)
OdpowiedzUsuńale mi smaka narobiły te bułeczki.. :)
OdpowiedzUsuńŚliczne! Ja poproszę co najmniej 2, czyli na dwa razy;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
swietne te mini buleczki:)
OdpowiedzUsuńCzuję że zawitają u mnie niedługo :) Super pomysł!
OdpowiedzUsuńojej, ojej! ale rozkosz.
OdpowiedzUsuńtakie bułeczki piękne. idealne dla kibica! jeju, ten ciągnący się serek..
świetny pomysł z serem, zpisuję przepis :)
OdpowiedzUsuńDziękuje za pozytywne komentarze :)
OdpowiedzUsuńWhat an adorable tray of bread rolls. They look so perfect and pretty all dressed up with herbs. Yum.
OdpowiedzUsuńbardzo apetyczne, dziękujemy za zdjęcie! :)
OdpowiedzUsuńja równiez dziekuje , Pozdrawiam
UsuńWow!!!! Jestem pełna podziwu!!! Przepiękne małe cudeńka!
OdpowiedzUsuńciasto wyrobione, czekam aż wyrośnie i piekę:)
OdpowiedzUsuńTak późno w nocy ?:D
Usuńktoś przetłumaczył twój przepis na angielski :)
OdpowiedzUsuńhttp://cookingandcultivating.tumblr.com/post/24940105120
Monika
:)
Usuńale mnie zaskoczyłaś :)
Polish Power ! :D
Всичко, което видях е много вкусно и много красиво!
OdpowiedzUsuńAll I saw was very tasty and very beautiful!
Wish I could translate, I have been looking for a similar recipe but with mini sausage in side
OdpowiedzUsuńReplace cheese sausage and will be equally delicious :)
OdpowiedzUsuńIngredients: 1 cup warm water, 10g of dried yeast, 1/3 cup oil, 1 teaspoon salt, 1 egg, 3 1/2 cups flour, 150g of cheese cut into cubes, seasoning for pizzas, egg rolls to grease.
Preparation: In a bowl pour the flour, dry yeast and salt, mix well. Add warm water, oil and egg, combine ingredients thoroughly. Shaun the dough on a pastry board and exactly the product cake. Cover the dough with a cloth and let stand for 30 minutes. Divide the dough into parts, roll it out and put the cheese in the middle and in the hands shape into rolls. Place the rolls next to each other at intervals. Brush with beaten egg and sprinkle with seasoning for pizza. Bake at 200 degrees for 15-20 minutes until scones with gilded.
Sa rewelacyjne.Dzieci zachwycone a bułeczki znikneły w kilka minut po upieczeniu.Fajny pomysł na kolację. Najlepsze gdy są jeszcze ciepłe.
OdpowiedzUsuń