Pieczarki faszerowane mięsem mielonym
Składniki :
- 300g mięsa mielonego wieprzowego,
- pieprz,
- sól,
- papryka czerwona słodka,
- 1 ząbek czosnku,
- 1 jajko,
- pieczarki średniej wielkości,
- bułka tarta,
- 2 rozbełtane jajka,
- olej do smażenia.
Do miski przełóż mięso. Wbij jajka i wsyp przyprawy. Dokładnie połącz składniki. Z pieczarek usuń nóżkę. Do każdej pieczarki włóż mięsny farsz. W dłoni uformuj kulkę. Obtocz w jajku a następnie w bułce tartej. Smaż na złoty kolor.
Coś dla mnie .... zastanawiam się tylko czy można bez tej bułki smażyć, bo nie moge jej jeść:) .... pozdrawiam ciepło
OdpowiedzUsuńAle pysznie wygląda, u mnie w domu schodzi każda ilość pieczarek, więc przepis dla nas.
OdpowiedzUsuń