Strony

wtorek, 10 marca 2015

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym


Składniki :
  • 300g mięsa mielonego wieprzowego,
  • pieprz, 
  • sól,
  • papryka czerwona słodka,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 1 jajko,
  • pieczarki średniej wielkości,
  • bułka tarta,
  • 2 rozbełtane jajka,
  • olej do smażenia.
Przygotowanie :

Do miski przełóż mięso. Wbij jajka i wsyp przyprawy. Dokładnie połącz składniki. Z pieczarek usuń nóżkę. Do każdej pieczarki włóż mięsny farsz. W dłoni uformuj kulkę. Obtocz w jajku a następnie w bułce tartej. Smaż na złoty kolor. 

2 komentarze:

  1. Coś dla mnie .... zastanawiam się tylko czy można bez tej bułki smażyć, bo nie moge jej jeść:) .... pozdrawiam ciepło

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale pysznie wygląda, u mnie w domu schodzi każda ilość pieczarek, więc przepis dla nas.

    OdpowiedzUsuń