Cytrynowa babka z brązowym cukrem
Składniki :
Masło przełóż do miski, wlej sok z cytryny i dodaj skórkę z cytryny. Wsyp cukier i utrzyj na puszystą masę. Nie przerywając miksowania dodawaj po jednym jajku. Na koniec wsyp mąkę, budyń i proszek do pieczenia. Dokładnie połącz składniki. Ciasto przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Włóż do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i piecz przez 40-45 minut.
- 250g miękkiego masła,
- 3 jajka,
- 1 szklanka brązowego cukru,
- 1 opakowanie budyniu śmietankowego,
- 1 cytryna - skórka z 1 cytryny, sok z 1 cytryny,
- 2 szklanki mąki,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia.
Masło przełóż do miski, wlej sok z cytryny i dodaj skórkę z cytryny. Wsyp cukier i utrzyj na puszystą masę. Nie przerywając miksowania dodawaj po jednym jajku. Na koniec wsyp mąkę, budyń i proszek do pieczenia. Dokładnie połącz składniki. Ciasto przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Włóż do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i piecz przez 40-45 minut.
WYGLĄDA PRZEPYSZNIE :)
OdpowiedzUsuńFajna babeczka, lubię takie proste wypieki
OdpowiedzUsuńMmm, pyszna musiała być :)
OdpowiedzUsuńciasto jest strasznie gęste, czy takie powinno być? pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńNie za bardzo gęste. Moze warto dodać jajko więcej. Zawsze używam L. Proszę dac znać wyszło. Pozdrawiam
UsuńNie za bardzo gęste. Moze warto dodać jajko więcej. Zawsze używam L. Proszę dac znać wyszło. Pozdrawiam
Usuń