wtorek, 24 marca 2015

Gulasz wołowy z pomidorową passatą

Gulasz wołowy z pomidorową passatą 


Składniki : 
  • 400 - 500 g mięsa wołowego na gulasz, 
  • 150 g pomidorowej passaty,
  • 1 cebula, 
  •  2 ząbki czosnku, 
  •  2 liście laurowe, 
  • ziele angielskie (4 kuleczki), 
  • 2 szklanki bulionu, 
  • 1 łyżka mąki,
  • sól,
  •  pieprz, 
  • olej do smażenia.


Przygotowanie : 
 

 Mięso opłucz, osusz ręcznikiem papierowym. Pokrój na kawałki i oprósz mąką. Smaż na rozgrzanym oleju. Mięso ściągnij z patelni i przełóż na talerz. Cebulę pokrój w kostkę, czosnek rozgnieć w prasce i na tym samym tłuszczu smaż co mięso. Ponownie wrzuć mięso na patelnię, wlej bulion, dodaj liście laurowe, ziele angielskie i pasattę. Duś pod przykryciem przez 1,5-2 godzin co jakiś czas mieszając.Dopraw do smaku. 

1 komentarz:

Print