Gulasz wołowy z pomidorową passatą
Składniki :
- 400 - 500 g mięsa wołowego na gulasz,
- 150 g pomidorowej passaty,
- 1 cebula,
- 2 ząbki czosnku,
- 2 liście laurowe,
- ziele angielskie (4 kuleczki),
- 2 szklanki bulionu,
- 1 łyżka mąki,
- sól,
- pieprz,
- olej do smażenia.
Przygotowanie :
Mięso opłucz, osusz ręcznikiem papierowym. Pokrój na kawałki i oprósz mąką. Smaż na rozgrzanym oleju. Mięso ściągnij z patelni i przełóż na talerz. Cebulę pokrój w kostkę, czosnek rozgnieć w prasce i na tym samym tłuszczu smaż co mięso. Ponownie wrzuć mięso na patelnię, wlej bulion, dodaj liście laurowe, ziele angielskie i pasattę. Duś pod przykryciem przez 1,5-2 godzin co jakiś czas mieszając.Dopraw do smaku.
lubię takie dania:)
OdpowiedzUsuń