Filet z indyka faszerowany omletem
Składniki :
- 800g fileta z indyka,
- 4 jajka,
- 20 dag boczku wędzonego,
- 4 szt pomidory suszone,
- cebulka zielona,
- sól,
- pieprz,
- czosnek niedźwiedzi,
- 1 łyżka masła,
- olej do smażenia, ( użyłam oleju z suszonych pomidorów).
Przygotowanie :
Mięso dokładnie umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Przetnij na pół. Jajka wbij do miseczki i rozbełtaj za pomocą widelca. Masło rozpuść na patelni dodaj pokrojony w kosteczki boczek i suszone pomidory, podsmaż. Wlej jajka. Smaż parę minut a następnie przewróć omleta na drugą stronę. Zwiń w rulonik i włóż omleta do fileta z indyka. Zwiąż całość sznurkiem. Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju i podsmaż mięso z każdej strony parę minut. Przełóż podsmażone mięso do brytfanki przykryj folią i włóż do nagrzanego piekarnika na 40 minut w temperaturze 190 stopni.
Bardzo apetyczne mięsko na obiad, a i do kanapek:)
OdpowiedzUsuń