środa, 16 maja 2012

Sałatka z kolorowych pomidorów

Sałatka z kolorowych pomidorów

Praktycznie pomidor to niezaprzeczalny władca naszych stołów. 
  Jego niepowtarzalny smak i właściwości,  urzekł i zawojował zwyczaje kulinarne wielu narodów. 
Prawdą jest jednak, że najsmaczniejszy jest w postaci jak najmniej przetworzonej.
 

Składniki : 100g pomidorków koktajlowych czerwonych , 100g pomidorków koktajlowych żółtych, 100g pomidorków koktajlowych pomarańczowych, 4 łyżki oliwy z oliwek, pieprz, garść podartej sałaty lodowej, sok z 1/2 cytryny.

Przygotowanie : Pomidorki oczyścić przekroić na pol, wrzucić do miski raz z sałatą lodową. Oliwę z oliwek wymieszać z sokiem z cytryny i polać nim pomidory. Przyprawić solą i pieprzem.



2 komentarze:

Print