Sałatka z kolorowych pomidorów
Praktycznie pomidor to niezaprzeczalny władca naszych
stołów.
Jego
niepowtarzalny smak i właściwości, urzekł i zawojował zwyczaje
kulinarne wielu narodów.
Prawdą jest jednak, że najsmaczniejszy jest w
postaci jak najmniej przetworzonej.
Składniki : 100g pomidorków koktajlowych czerwonych , 100g pomidorków koktajlowych żółtych, 100g pomidorków koktajlowych pomarańczowych, 4 łyżki oliwy z oliwek, pieprz, garść podartej sałaty lodowej, sok z 1/2 cytryny.
Przygotowanie : Pomidorki oczyścić przekroić na pol, wrzucić do miski raz z sałatą lodową. Oliwę z oliwek wymieszać z sokiem z cytryny i polać nim pomidory. Przyprawić solą i pieprzem.
Szalenie letnia, pieknie wyglada!
OdpowiedzUsuńjak kolorowo!
OdpowiedzUsuńzapachniało latem.