Przekąskowa choineczka
Składniki naleśniki:
- 80 g mrożonego rozdrobnionego szpinaku,
- 1 szklanka mleka,
- 1 jajko,
- 3/4 szklanki mąki,
- 2 łyżki oleju .
Wszystko dokładnie zmiksuj. Do miski wlej mleko i dodaj szpinak. Całość zblenduj. Wbij jajko. dodaj mąkę i olej. Wszystko dokładnie zmiksuj.Patelnię rozgrzej. Smaż naleśniki z dwóch stron. Przełóż na talerz.
Składniki nadzienie :
- 1 opakowanie serka kremowego naturalnego, ( około 200g )
- szynka konserwowa w plasterkach.
Każdy naleśnik posmaruj serkiem i połóż plasterek szynki. Zwiń roladkę i podziel na mniejsze części. Mini roladki układaj obok siebie tworząc choinkę.
Udekoruj serowymi gwiazdkami i kuleczkami z czerwonej papryki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz