poniedziałek, 14 listopada 2016

Pstrąg z piekarnika

Pstrąg z piekarnika 


Składniki : ( 2 porcje )
  • 2 świeże pstrągi,
  • pęczek koperku,
  • 1/2 cytryny,
  • 2-3 ząbki czosnku,
  • sól,
  • pieprz,
  • zioła prowansalskie,
  • 1/2 brokuła,
  • 2 marchewki,
  • olej.

Przygotowanie :


Rybę dokładnie oczyść. Odetnij głowę i ogon. Zrób nacięcia. Posyp solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.  Do środka ryby włóż koperek, pasterek cytryny i pokrojony czosnek. Rybę włoż do naczynia żaroodpornego. Wokół ułóż pokrojoną marchew i różyczki brokuła. Całość piecz w nagrzanym piekarniku do 190 przez 20 minut.
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print