Muffinki z musem jabłkowym
Składniki :
- 2 szklanki mąki,
- 2 jajka L,
- 1/2 szklanki cukru,
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia,
- 1 szklanka mleka,
- 100g stopionego masła,
- mus jabłkowy ( najlepiej domowy )
Do jeden miski wsyp suche składniki - mąkę, proszek do pieczenia i cukier. Wymieszaj.
Do drugiej miski wlej mokre składniki - mleko stopione masło oraz wbij jajka. Dokładnie połącz składniki. Przelej całość do ''suchych'' składników.
Do każdej papilotki wlej po łyżce ciasta. Dodaj mus i przykryj kolejną porcją ciasta. Do 3/4 wysokości papilotki.
Składniki kruszonka :
- 4 łyżeczki masła,
- 2 łyżki cukru pudru,
- 2 łyżki mąki.
Rozpuść masło. Dodaj mąkę i cukier puder. Uformuj kulę i pokrusz na okruszki. Muffinki posyp kruszonką.
Całość włóż do nagrzanego piekarnia do temperatury 180 stopni i piecz przez 20-25 minut.
Pięknie wyglądają, aż by się chciało wyciągnąć rękę po jedną :D
OdpowiedzUsuńAleż smakowite zdjęcia! :)
OdpowiedzUsuń