Tagliatelle ze szpinakiem i kurczakiem w aksamitnym sosie
Składniki : Opakowanie makarony tagliatelle , szpinak mrożony liście 2 kulki, 200g - 250g śmietany, 3 ząbki czosnku, gałka muszkatołowa, 80g parmezanu, sól, pieprz, cebula, 1/2 fileta z kurczaka.
Przygotowanie : Na patelnie wrzucić stopić masło, wrzucić cebulkę i czosnek - zeszklić. Fileta z kurczaka oczyścić, umyć i pokroić na kostkę. Wrzucić co cebulki. Podpiec na solnym ogniu, często mieszając. Podlać wodą delikatnie i wrzucić szpinak. Chwile dusząc, dodać śmietany (jeśli nie masz śmietany która się nie waży, należy pierwsze zahartować) . Doprawić do smaku. Posypać parmezanem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz