Jajka w chrupiącej skorupce
Jajka w chrupiącej mięsnej otoczce są bardzo dobrym pomysłem na święta jak również na przekąskę.
Idealnie komponują się z pomidorowym mięsem.
Idealnie komponują się z pomidorowym mięsem.
Składniki :
- 4 ugotowane jajka na twardo,
- 3 pojedyncze filety z kurczaka,
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
- natka pietruszki,
- sól,
- pieprz,
- bułka tarta,
- 3 łyżki siemienia lnianego, ( użyłam złocistego )
- olej do głębokiego smażenia.
Przygotowanie :
Jajka obierz se skorupek. Mięso pokrój na mniejsze kawałki i zmiel. Dodaj koncentrat pomidorowy, posiekaną natkę pietruszki. Wsyp sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj składniki. Jajka obklej mięsem formując kulę. Obtocz w bułce tartej wymieszanej z siemieniem lnianym. Jajka smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
łał! tego jeszcze nie widziałam! wspaniałe!
OdpowiedzUsuńi pyszne ! Konieczne do wypróbowania :)
UsuńŁaał, muszę spróbować ! Koniecznie. Wydaję się proste :)
OdpowiedzUsuńwyglądają pięknie!
OdpowiedzUsuńCałkiem niedawno robiłam podobne :) http://kobiecemysli.pl/index/muffinki-z-jajkiem.html
Pozdrawiam ciepło
Kobiecemysli.pl
Ooo, i kolejny- na tym blogu- świetny pomysł na jajko! Bardzo ciekawa propozycja.
OdpowiedzUsuńIle należy to smażyć ??
OdpowiedzUsuńAz beda mialy zloty kolor.
Usuń