czwartek, 3 kwietnia 2014

Jajka w chrupiącej skorupce

Jajka w chrupiącej skorupce

Jajka w chrupiącej mięsnej otoczce są bardzo dobrym pomysłem na święta jak również na przekąskę. 
Idealnie komponują się z pomidorowym mięsem.


Składniki :
  • 4 ugotowane jajka na twardo,
  • 3 pojedyncze filety z kurczaka,
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • natka pietruszki,
  • sól,
  • pieprz,
  • bułka tarta,
  • 3 łyżki siemienia lnianego, ( użyłam złocistego ) 
  • olej do głębokiego smażenia.

Przygotowanie :


Jajka obierz se skorupek. Mięso pokrój na mniejsze kawałki i zmiel. Dodaj koncentrat pomidorowy, posiekaną natkę pietruszki. Wsyp sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj składniki. Jajka obklej mięsem formując kulę. Obtocz w bułce tartej wymieszanej z siemieniem lnianym. Jajka smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.



7 komentarzy:

  1. łał! tego jeszcze nie widziałam! wspaniałe!

    OdpowiedzUsuń
  2. Łaał, muszę spróbować ! Koniecznie. Wydaję się proste :)

    OdpowiedzUsuń
  3. wyglądają pięknie!
    Całkiem niedawno robiłam podobne :) http://kobiecemysli.pl/index/muffinki-z-jajkiem.html

    Pozdrawiam ciepło
    Kobiecemysli.pl

    OdpowiedzUsuń
  4. Ooo, i kolejny- na tym blogu- świetny pomysł na jajko! Bardzo ciekawa propozycja.

    OdpowiedzUsuń
  5. Ile należy to smażyć ??

    OdpowiedzUsuń

Print