poniedziałek, 2 kwietnia 2012

Najprostsza puchowa Babka

Najprostsza puchowa Babka

Świąteczne porządki idą pełną parą, czas już tez kompletować świąteczne dania.
Ja zaczynam od pięknej i smakowitej baby, której nie może zabraknąć  na każdym świątecznym stole


Składniki: 1 szklanka mąki ziemniaczanej, 3/4 szklanki mąki pszennej, 1/2 kostki margaryny, 1 szklanka cukru, 6 jajek, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, olejek cytrynowy.

Przygotowanie : Całe jajka utrzeć z cukrem na puch, wsypać mąkę pszenna,ziemniaczana i proszek do pieczenia, wymieszać. Do masy walać ciepła stopiona margarynę. zmiksować dokładnie. Na końcu dodać olejek cytrynowy. Piec 45-50 minut  w temperaturze 180 stopni. Wystudzoną babkę polukrować albo oblać stopiona czekoladą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print