Zupa ( chłodnik ) z awokado i ogórków z wędzonym łososiem
Orzeźwiającą zupa, którą można podać na przystawkę lub na lunch. Pożywna i bardzo zdrowa. Awokado, ogórki i łosoś to idealne połączenie. Świetnie sprawdzi się w upalne dni.
Łosoś Mowi Pure to doskonała jakość ! Łosoś Mowi jest dobry. Dzięki dobrym warunkom hodowlanym, specjalnej karmie zawierającej związki oceaniczne jak i znanemu pochodzeniu ryb z własnej, Norweskiej odmiany otrzymujemy produkt który jest nie tyle dobry, co wspaniały a na pewno przebijający wszystko, co do tej pory próbowałam
Łosoś Mowi Pure to doskonała jakość ! Łosoś Mowi jest dobry. Dzięki dobrym warunkom hodowlanym, specjalnej karmie zawierającej związki oceaniczne jak i znanemu pochodzeniu ryb z własnej, Norweskiej odmiany otrzymujemy produkt który jest nie tyle dobry, co wspaniały a na pewno przebijający wszystko, co do tej pory próbowałam
Składniki :
- 600g ogórków gruntowych,
- sok z 1/2 cytryny,
- 2 dojrzałe awokado, ( użyłam awokado hass)
- 3-4 łyżki jogurtu naturalnego,
- sól,
- pieprz,
- 1 opakowanie łososia wędzonego na zimno plastry Mowi Pure,
- do dekoracji - plasterki ogórka, koperek, szczypiorek.
Przygotowanie :
Ogórki obierz ze skórki. Przełóż do miski blendera. Dodaj sok z cytryny oraz obrane awokado ze skórki. Wlej jogurt naturalny i całość zmiksuj na gładką masę. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Przelej chłodnik do miseczek. Połóż plasterki wędzonego łososia Mowi Pure. Udekoruj plasterkami ogórka oraz koperkiem i szczypiorkiem.
Przelej chłodnik do miseczek. Połóż plasterki wędzonego łososia Mowi Pure. Udekoruj plasterkami ogórka oraz koperkiem i szczypiorkiem.
Przepis bierze udział w akcji :
Wygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńNigdy nie wpadłam na to, na połączenie ryby z chłodnikiem, chętnie wypróbuję bo lubię eksperymentować w kuchni. W mojej kuchni musi być prosto ale przede wszystkim smacznie. Bardzo ostatnio przypadł mi do gustu nietypowy przepis https://mowisalmon.pl/przepisy/muffiny-z-lososiem/ Bardzo mi się spodobało, że w tak prosty sposób można uzyskać tak spektakularny efekt. Polecam wszystkim, którzy lubią eksperymentować w kuchni.
OdpowiedzUsuń