poniedziałek, 8 kwietnia 2019

Kotleciki z grochu z warzywami

Kotleciki z grochu z warzywami 
podawane z fasolką szparagową

Przepyszne a zarazem bardzo zdrowe danie, które można zrobić w mniej niż 20 minut. Przygotowane ze składników z zupy grochowej Hortex- jest tam wszystko, czego potrzebujemy. Przygotowanie jest tak proste, jak to tylko możliwe a w opakowaniu z zupy znajdziecie przyprawę, która dopełni smaku całości. Danie szybkie i bardzo pożywne.

Składniki kotleciki : ( ok 8-10 szt )
  • 1 opakowanie zupy Hortex grochowa,
  • 1 jajko,
  • 2 łyżki bułki tartej, 
  • 3 łyżki bułki tartej ( do panierowanie kotlecików ),
  • 2 łyżki płatków owsianych błyskawicznych,
  • olej do smażenia.
Przygotowanie :

Mieszankę Hortex grochówka przesyp do garnka. Wsyp przyprawę z opakowania mieszanki. Wlej 2 szklanki wody i gotuj na wolnym ogniu 15 minut. Woda powinna wyparować.

Całość rozgnieć widelcem. Wbij jajko i wsyp bułkę tartą. Całość wymieszaj. W dłoniach uformuj niewielkie kotleciki. Obtocz w bułce tartej wymieszanej z płatkami owsianymi. 

Kotleciki z grochu smaż na rozgrzanej patelni z dwóch stron na złoty kolor.

Składniki fasolka szparagowa :
  • 1 opakowanie żółtej fasolki szparagowej Hortex,
  • sól,
  • 1/2 szklanki łuskanego słonecznika,
  • 1 łyżka masła.
Przygotowanie :

Słonecznik upraż na suchej patelni. Fasolkę szparagową wrzuć na osolony wrzątek. Gotuj 10 minut. Odcedź. Dodaj łyżkę masła i delikatnie wymieszaj aż się rozpuści. Wsyp słonecznik.

Przepis bierze udział w akcji :

Wiosenny konkurs od Matki Natury




1 komentarz:

  1. Mmm, pyszne i szybkie, dokładnie tak, jak lubię. Na pewno spróbuję, dzięki! <3

    OdpowiedzUsuń

Print