Kotleciki z grochu z warzywami
podawane z fasolką szparagową
Przepyszne a zarazem bardzo zdrowe danie, które można zrobić w mniej niż 20 minut.
Przygotowane ze składników z zupy grochowej Hortex- jest tam wszystko, czego
potrzebujemy.
Przygotowanie jest tak proste, jak to tylko możliwe a w opakowaniu z zupy znajdziecie przyprawę, która dopełni smaku całości.
Danie szybkie i bardzo pożywne.
Składniki kotleciki : ( ok 8-10 szt )
- 1 opakowanie zupy Hortex grochowa,
- 1 jajko,
- 2 łyżki bułki tartej,
- 3 łyżki bułki tartej ( do panierowanie kotlecików ),
- 2 łyżki płatków owsianych błyskawicznych,
- olej do smażenia.
Mieszankę Hortex grochówka przesyp do garnka. Wsyp przyprawę z opakowania mieszanki. Wlej 2 szklanki wody i gotuj na wolnym ogniu 15 minut. Woda powinna wyparować.
Całość rozgnieć widelcem. Wbij jajko i wsyp bułkę tartą. Całość wymieszaj. W dłoniach uformuj niewielkie kotleciki. Obtocz w bułce tartej wymieszanej z płatkami owsianymi.
Kotleciki z grochu smaż na rozgrzanej patelni z dwóch stron na złoty kolor.
Składniki fasolka szparagowa :
- 1 opakowanie żółtej fasolki szparagowej Hortex,
- sól,
- 1/2 szklanki łuskanego słonecznika,
- 1 łyżka masła.
Przygotowanie :
Słonecznik upraż na suchej patelni. Fasolkę szparagową wrzuć na osolony wrzątek. Gotuj 10 minut. Odcedź. Dodaj łyżkę masła i delikatnie wymieszaj aż się rozpuści. Wsyp słonecznik.
Przepis bierze udział w akcji :
Mmm, pyszne i szybkie, dokładnie tak, jak lubię. Na pewno spróbuję, dzięki! <3
OdpowiedzUsuń