Pulpety z kaszy jaglanej
w sosie pomidorowym z mozzarellą
Składniki :
- 200g kaszy jaglenej,
- 2 cebule,
- 2 ząbki czosnku,
- oregano,
- tymianek,
- 1 szklanka bułki tartej ( u mnie z bułki pełnoziarnistej ),
- olej,
- natka pietruszki
- sól ,
- pieprz,
- 1 jajko,
- 400ml sosu poidorowego - passata,
- 150ml bulionu warzywnego,
- 80g startej mozzarelli.
Kaszę jaglaną ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju. Podsmaż drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Odcedzoną kaszę przełóż do miski. Dodaj podsmażona cebulę i czosnek. Wbij jajko i wrzuć posiekaną natkę pietruszki. Przypraw - tymiankiem, oregano, solą oraz pieprzem. Dokładnie wymieszaj masę. W dłoniach uformuj pulpeciki i obtocz w bułce tartej. Pulpeciki smaż z każdej strony na patelni z niewilką ilością oleju. Złote kluki ściągnij z patelni. Wlej na patelnię sos pomidorowy oraz bulion. Duś parę minut. Dopraw do smaku. Pulpeciki ułóż na sosie. Posyp startą mozzarellą i włóż całość do nagrzanego piekarnika do temperatury 190 stopni. Piecz przez 10-12 minut.
If you have a history of illness that is difficult to recover, maybe our next article will help you to recover
OdpowiedzUsuńObat Kaligata Herbal
Obat Herbal Keputihan
Cara Mengobati Luka Bernanah
Cara Untuk Mengeringkan Luka
Cara Mengobati Eksim Kering
Biaya Operasi Untuk Pengangkatan Tumor
Obat Tipes Alami
Cara Alami Mengatasi Eksim Basah