czwartek, 5 października 2017

Ryż z warzywami

Ryż z warzywami 


Składniki :
  • 150g ryżu,
  • 1/2 brokuła,
  • 1 mała cukinia,
  • 1 cebula,
  • 100g mini marchewki,
  • 1,5 - 2 szklanek bulionu,
  • sól,
  • pieprz,
  • olej do smażenia.
Przygotowanie :

Na wysoką patelnię wlej olej. Dodaj pokrojono drobno cebulę i smaż parę minut.  Pokrój cukinię i podziel na mniejsze różyczki. Przełóż do cebuli. Wsyp marchew i smaż wszystko parę minut. Wlej szklankę bulionu i duś aż ryż wchłonie cały płyn. Powtarzaj czynność aż ryż stanie się sypki. Dopraw do smaku solą i pieprzem. 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print