Pieczone jabłko z konfiturą
i czapeczką z migdałowej owsianki
Składniki : 2 porcje
- 2 duże jabłka,
- 3-4 łyżki konfitury malinowej,
- 6 łyżek płatków owsianych,
- 1 szklanka mleka,
- 50g migdałów.
Przygotowanie :
Migdały
posiekaj. Do garnka wlej mleko. Wsyp płatki owsiane i gotuj 2-3
minuty.Wsyp migdały i wymieszaj całość. Z jabłek odkrój górę. Wydrąż
środek. Do każdego jabłka włóż konfiturę malinową. Na górze ułóż płatki
owsiane. Jabłka zapiekaj prze 15 minut w piekarniku nagrzanym do 190
stopni.
Pycha :)
OdpowiedzUsuńSmacznie ;-)
OdpowiedzUsuńwspaniały, aromatyczny, pyszny deser!!!
OdpowiedzUsuńTakie proste i pewnie równie smaczne !
OdpowiedzUsuńZima to idealny czas na pieczone jabłka. Jakiś czas temu testowałam przepis na pieczone jabłka z sosem beszamelowym wyszły bosko! Twoja wersja też się pysznie zapowiada, akurat szukam fajnych przepisów na weekendowe śniadania i to pieczone jabłko z płatkami owsianymi świetnie się do tego zbioru przepisów nadaje :)
OdpowiedzUsuń