Zupa szczawiowa z koperkiem
Składniki :
- 2 pęczki świeżego szczawiu,
- 2 marchewki,
- 1 pietruszka,
- 1L bulionu,
- 3 młode ziemniaki,
- sól,
- pieprz,
- świeży koperek,
- 2 łyżki gęstej śmietany,
- 3 jajka.
Przygotowanie :
Jajka ugotuj na twardo. Bulion zagotuj i wrzuć pokrojoną marchewkę, pietruszkę i ziemniaki. Gotuj parę minut. Wsyp pokrojony drobno szczaw i ponownie gotuj parę minut. Wlej śmietanę i dopraw do smaku solą i pieprzem. Zupkę podawaj z jajkiem oraz posyp koperkiem.
Co tu dużo pisać - uwielbiam zupę szczawiowa :) a Twoja wygląda tak apetycznie, że właśnie zrobiłam się głodna :P
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
pycha:)
OdpowiedzUsuńZrobiłam zupek z Twojego przepisu. Jest pyszna. Dziękuję ;-) Malgosia
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę że smakowało :)
Usuń