Banana Pie
Składniki : 100g herbatników maślanych, 1/2 kostki masła lub margaryny, 1 puszka masa kajmakowej, 2 banany, śmietana kremówka 36% 150ml.
czekolada do dekoracji
czekolada do dekoracji
Przygotowanie : Herbatniki kruszymy i dodajemy do nich rozpuszczone letnie masło -
dokładnie mieszamy. Utworzoną masą wykładamy spód formy do tortu na to
kładziemy cienką warstwę masy kajmakowej (wcześniej należy podgrzać masę aby łatwo się rozprowadzała). Następnie pokrojone w plasterki banany i jeszcze raz bardzo cienką warstwę masy. Na wierzch
deseru wykładamy ubitą śmietanę formę przykrywamy folią aluminiową i
wkładamy na 3 godz do lodówki.
bomba kaloryczna, ale za to jaka pyszna w smaku;)
OdpowiedzUsuńach, tak dawno nie miałam okazji uraczyć się tym ciachem.
OdpowiedzUsuńmniam, mniam, mniam !
OdpowiedzUsuńpozdrawiamy
www.mieszak.pl