poniedziałek, 27 lipca 2020

Śniadaniowe tosty ze szpinakiem i łososiem

Śniadaniowe tosty ze szpinakiem i łososiem 




Składniki : ( 2 porcje )
  • 4 kromki chleba,
  • 1 opakowanie   łosoś wędzony na zimno  plastry 4 szt,
  • 1 mała cebula,
  • 2 ząbki czosnku,
  • olej,
  • 300g świeżego szpinaku,
  • 150ml śmietanki 30%,
  • sól,
  • pieprz,
  • 2 jajka.
Przygotowanie :

Na patelni rozgrzej olej. Dodaj drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Podsmaż chwilę. Wrzuć szpinak i delikatnie wymieszaj całość. Wlej śmietankę i gotuj na wolnym ogniu aż sos stanie się gęsty. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Przygotuj jajka sadzone. Na patelni rozgrzej olej. Wbij jajka i smaż.

Chleb podsmaż na suchej patelni. Na każdą kromkę połóż gorący szpinak w sosie. Połóż plasterki łososia. Całość przykryj drugą kromką. Na górze ułóż jajko sadzone. 







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print