środa, 14 sierpnia 2019

Schab pieczony

Schab pieczony 



Składniki :

  • 1 kg schabu bez kości,
  • 2 gałązki rozmarynu,
  • liście laurowe,
  • 3 ziemniaki,
  • 100g pomidorów koktajlowych,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 1 marchewka,
  • 1 pietruszka,
  • sól,
  • pieprz,
  • słodka papryka,
  • 1 łyżka oleju.

Przygotowanie :

Warzywa pokrój na mniejsze kawałki. Polej olejem i wymieszaj. 
Czosnek przeciśnij przez praskę. Mięso natrzyj czosnkiem, papryką,posiekanymi listami rozmarynu oraz listkami laurowymi.  Mięso możesz związać sznurkiem. Przełóż do rękawa do pieczenia oraz wsyp warzywa. Zwiąż worek z dwóch stron i całość włóż do lodówki an 4-6 godzin. Całość przełóż do naczynia żaroodpornego i włóż do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni. Piecz przez 40 minut. Rozetnij worek i piecz przez kolejne 20 minut. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print