Schab pieczony
- 1 kg schabu bez kości,
- 2 gałązki rozmarynu,
- liście laurowe,
- 3 ziemniaki,
- 100g pomidorów koktajlowych,
- 3 ząbki czosnku,
- 1 marchewka,
- 1 pietruszka,
- sól,
- pieprz,
- słodka papryka,
- 1 łyżka oleju.
Przygotowanie :
Warzywa pokrój na mniejsze kawałki. Polej olejem i wymieszaj.
Czosnek przeciśnij przez praskę. Mięso natrzyj czosnkiem, papryką,posiekanymi listami rozmarynu oraz listkami laurowymi. Mięso możesz związać sznurkiem. Przełóż do rękawa do pieczenia oraz wsyp warzywa. Zwiąż worek z dwóch stron i całość włóż do lodówki an 4-6 godzin. Całość przełóż do naczynia żaroodpornego i włóż do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni. Piecz przez 40 minut. Rozetnij worek i piecz przez kolejne 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz