poniedziałek, 28 stycznia 2019

Różowa tarta z kaszy jaglanej z warzywami i fetą

Różowa tarta z kaszy jaglanej 
z warzywami i fetą 
Różowa tarta z kaszy jaglanej z warzywami i fetą jest świetną propozycją  na obiad, kolacje czy lunch do pracy. Pyszna i zdrowa z mnóstwem warzyw. Doskonały smak dania dopełnia Vegeta Natur https://www.vegeta.pl/pl/  - wyśmienity dobór warzyw i przypraw ! Koniecznie musicie spróbować tego dania ! 

Składniki :
  • 1,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej,
  • 2 małe buraki,
  • 1 cebula,
  • 1 łyżka oleju rzepakowego,
  • 2 jajka,
  • 1 łyżka przyprawy Vegeta natur,
  • pieprz.
Przygotowanie :

Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż posiekaną cebulę. Kaszę przełóż do miski. Dodaj cebulę i stare buraki na tarce o małych oczkach. Wbij jajka i wsyp Vegetę oraz pieprz. Wymieszaj składniki. 

Formę do tarty wyłóż papierem do pieczenia. Wysyp kaszę i wygładź całość za pomocą łyżki.  Spód tarty włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury i piecz przez 10 minut. 

Składniki nadzienie :
  • garść pomidorków koktajlowych,
  • 1/2 małego brokuła,
  • 1 mała cukinia,
  • 1/2 papryki czerwonej,
  • 1/2 opakowania sera fety,
  • 350ml śmietanki,
  • 3 jajka,
  • 1 łyżka Vegety Natur.
Przygotowanie :

Brokuła podziel na mniejsze kawałki. W garnku zagotuj wodę i wrzuć różyczki brokuła. Gotuj 1-2 minuty. Odcedź. 

Pomidorki, cukinię i paprykę pokrój na mniejsze kawałki. Śmietankę wymieszaj z jajkami oraz Vegetą. 

Masę jajeczną wylej na podpieczony spód tarty. Ułóż warzywa. Całość posyp serem feta. 

Tartę piecz przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.



Vegeta Natur - Inspirowane Naturą

1 komentarz:

  1. Wow, uwielbiam tarty z warzywami, ale nigdy nie wpadłabym na pomysł, aby spód zrobić z kaszy jaglanej :O, aż jestem ciekawa jaki bedzie miała smak

    OdpowiedzUsuń

Print