Gulasz wieprzowy z pieczarkami
Składniki :
- 400-500g łopatki wieprzowej bez kości,
- 1 cebula,
- 2 marchewki,
- 200g pieczarek,
- 1 łyżka mąki,
- 1 łyżka wędzonej papryki,
- 2 liście laurowe,
- ziele angielskie,
- bulion,( tak aby przykryło mięso )
- sól, pieprz,
- olej do smażenia,
Przygotowanie :
Warzywa pokrój na mniejsze kawałki. Mięso oczyść, osusz ręcznikiem papierowym. Pokrój na kawałki i oprósz mąką. Smaż na rozgrzanym oleju. Mięso ściągnij z patelni i przełóż na talerz. Cebulę, pieczarki i marchewki pokrój w kostkę i smaż na tym samym tłuszczu co mięso. Ponownie wrzuć mięso na patelnię, wlej bulion, dodaj liście laurowe, ziele angielskie i paprykę . Duś pod przykryciem przez 40-50 minut co jakiś czas mieszając. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj gorące.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz