poniedziałek, 29 grudnia 2014

Koperty drobiowe z rukolą i parmezanem

Koperty drobiowe z rukolą i parmezanem 


Składniki :
  • 3 pojedyncze filety z kurczaka,
  • rukola,
  • starty parmezan,
  • 1 jajko,
  • 2 szklanki bułki tartej,
  • olej do smażenia,
  • sól,
  • pieprz,
  • 2 ząbki czosnku,
  • papryka słodka,

Przygotowanie :

Mięso delikatnie rozbij. Czosnek przeciśnij przez praskę. Mięso natrzyj pieprzem, solą, papryką i czosnkiem. Na każdym płacie mięsa połóż rukolę i kawałek parmezanu. Zwiń w kopertę lub roladkę. Mięso na początku obtocz w rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej. Smaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju na złoty kolor.

Roladki możesz włożyć do piekarnika na 10 minut w temperaturze 190 stopni.



2 komentarze:

  1. Nie przepadam za drobiem w panierce, ale przy tym przepisie mogłabym zrobić wyjątek :)

    OdpowiedzUsuń
  2. zdecydowanie lubię takie połączanie :)

    OdpowiedzUsuń

Print