Dorsz w cytrynowej panierce
Składniki :
- 300g fileta z dorsza,
- otarta skórka z 1 cytryny,
- sól,
- pieprz,
- bułka tarta,
- olej do smażenia,
- mąka
- rozbełtane jajko.
Rybę opłucz i osusz ręcznikiem papierowym. Pokrój na mniejsze kawałki. Posyp solą i pieprzem. Do miski wsyp bułkę tartą i skórkę z cytryny. Wymieszaj. Rybę obtocz w mące, następnie w jajku i bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju z dwóch stron.
dla mnie dorsz i sierpik to najsmaczniejsze ryby na świecie....no i karp na Wigilię
OdpowiedzUsuńkiedyś próbowałam w pomarańczowej, tez jest bardzo smaczna:)
OdpowiedzUsuńWygląda apetycznie i estetycznie bardzo;) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie :) Fajny pomysł z tą skórką :) Muszę wypróbować :)
OdpowiedzUsuńwłaśnie napchałam nim brzuszek, przeeeepyyyszne! troszkę jak ciasteczka cytrynowe :D mamie też bardzo smakowało, dziękuję za przepis!
OdpowiedzUsuńSuper ! Bardzo się cieszę że smakowały ! :)
UsuńPozdrawiam ciepło !