Chlebki naan
Składniki :
- 350g mąki,
- 7g drożdży instant suszonych,
- 1 łyżka oleju,
- 1 łyżeczka cukru,
- 1 łyżeczka soli,
- 1/2 szklanka ciepłej wody,
- 120g jogurtu naturalnego, ( w temperaturze pokojowej ).
Przygotowanie :
Do miski wsyp mąkę, cukier, sól i drożdże. Wymieszaj. Dodaj ciepłą wodę, jogurt i olej. Połącz dokładnie składniki aż ciasto będzie elastyczne. Przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 40-50minut.
Ciasto podziel na mniejsze kawałki. Rozwałkuj cienko. Rozgrzej patelnie i smaż z dwóch stron.
A z czym zazwyczaj jadasz chlebki naan? Bo ja je uwielbiam z hummusem albo innymi twarożkami, serkami i tego typu rzeczami. JEdnak już mi się znudziło takie połączenie i zastanawiam się, z czym jeszcze można je podawać ;>
OdpowiedzUsuń