poniedziałek, 30 grudnia 2019

Ślimaczki z serem i boczkiem

Ślimaczki z serem i boczkiem 


Składniki :
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego,
  • 100g gęstej śmietany,
  • 100g sera mozarella startego,
  • 100g wędzonego boczku, ( możesz zamienić na ulubioną szynkę )
  • sól,
  • pieprz.
Przygotowanie :

Boczek pokrój w drobna kostkę. Do śmietany wsyp sól i pieprz. Wymieszaj.

Ciasto francuskie rozwiń. Całość posmaruj śmietaną. Posyp serem i boczkiem. Całość zwiń w roladkę a następnie pokrój na grubsze plasterki. Ułóż ślimaczki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w nagrzanym piekarniku do temperatury 220 stopni przez 15-20 minut. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print