środa, 16 października 2019

Kasza bulgur z fasolą i kukurydzą

Kasza bulgur z fasolą i kukurydzą 


Składniki :

  • 300g kaszy bulgur,
  • 1 cebula,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej,
  • 1 puszka fasoli czerwonej,
  • 1 puszka pomidorów krojonych, 
  • sól,
  • pieprz,
  • 1/2 łyżeczki chilli,
  • awokado,
  • olej do smażenia.
Przygotowanie :

Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju. Podsmaż posiekaną cebulę i czosnek. Wsyp kaszę. Dodaj pomidory i wlej 1-1,5 szklanki wody. Duś pod przykryciem 10minut. Dodaj odsączoną kukurydzą i fasolę. Jeśli die będzie gęste dolej niewielką ilość wody. Duś całość 5 minut co jakiś czas mieszając. Dopraw do smaku solą, pieprzem i chilli. Kaszę podawaj z plasterkami awokado. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print