Kasza bulgur z fasolą i kukurydzą
Składniki :
- 300g kaszy bulgur,
- 1 cebula,
- 2 ząbki czosnku,
- 1 puszka kukurydzy konserwowej,
- 1 puszka fasoli czerwonej,
- 1 puszka pomidorów krojonych,
- sól,
- pieprz,
- 1/2 łyżeczki chilli,
- awokado,
- olej do smażenia.
Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju. Podsmaż posiekaną cebulę i czosnek. Wsyp kaszę. Dodaj pomidory i wlej 1-1,5 szklanki wody. Duś pod przykryciem 10minut. Dodaj odsączoną kukurydzą i fasolę. Jeśli die będzie gęste dolej niewielką ilość wody. Duś całość 5 minut co jakiś czas mieszając. Dopraw do smaku solą, pieprzem i chilli. Kaszę podawaj z plasterkami awokado.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz