czwartek, 17 marca 2016

Chlebek bananowy

Chlebek bananowy 


Składniki :
  • 4 dojrzałe banany,
  • 3/4 szklanki cukru,
  • 1,5 szklanki mąki,
  • 50g roztopionego masła,
  • 2 jajka,
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 1 płaska łyżeczka sody,
  • bakalie - u mnie żurawina, orzechy włoskie.
 Przygotowanie :

Banany przełóż do miski i za pomocą blendera rozgnieść.  Wbij jajka oraz wlej masło. Wsyp cukier i dokładnie wymieszaj składniki. Mąkę wymieszaj z sodą i proszkiem do pieczenia i wsyp do mieszanki z bananami. Dokładnie połącz składniki. Dodaj ulubione bakalie. Ciasto przelej do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki i piecz w nagrzanym piekarniku przez 55-60 minut w temperaturze 180 stopni. 

 

1 komentarz:

Print