Koperty schabowe z serem i szynką
Kotleciki w pysznym wydaniu.
Proste do zrobienia a domownicy będą zajadać się ze smakiem.
Składniki :
- 4 plastry schabu bez kości
- 4 plasterki szynki
- 4 plasterki sera zółtego
- 1 jajko
- 2 szklanki bułki tartej
- olej do smażenia
- sól
- pieprz
- 2 ząbki czosnku
- papryka słodka
Schab rozbij. Czosnek przeciśnij przez praskę. Mięso natrzyj pieprzem, solą, papryką i czosnkiem. Na każdym płacie mięso połóż szynkę i ser. Złóż na pól. Mięso na początku obtocz w rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej. Smaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju na złoty kolor.
Nie szaleję za schabowymi, ale taką kopertę zjadłbym ze smakiem :-)
OdpowiedzUsuńWyglądają fantastycznie!!!!
OdpowiedzUsuń