Bitki wołowe w sosie własnym
Składniki :
- 600g mięsa wołowego, ( u mnie udziec wołowy )
- sól,
- pieprz,
- papryka słodka,
- mąka,
- olej do smażenia,
- 2 cebule,
- ziele angielskie,
- liść laurowy.
Mięso pokrój na mniejsze kawałki. Posyp solą, pieprzem i papryką. Mięso obtocz w mące. Na patelni rozgrzej olej i smaż mięso z każdej strony. Ściągnij mięso i podsmaż pokrojoną cebulę. Wlej bulion. Dodaj ziele angielskie, i liść laurowy oraz wcześniej przygotowaną cebulę. Wlej bulion i duś 40-50 minut. Dopraw do smaku.
wlasnie na taki przepis czekalam .. bitki wygladaja apetycznie ... wielkie dzieki ... Ala
OdpowiedzUsuńŻyczę smacznego !
UsuńW składzie nie ma bulionu i ile tego ma być?
OdpowiedzUsuń