Kotlety jajeczne z twarogiem
Składniki :
- 10 jajek
- 100g twarogu
- cebulka zielona
- 2 łyżeczki musztardy
- sól
- pieprz
- tłuszcz do smażenia ( użyłam klarowane masło )
- 1 mała bułka namoczona w mleku
- bułka tarta
Przygotowanie:
Ugotuj na twardo 8 jajek. Ostudzone
jajka zetrzyj na tarce o najmniejszych oczkach , dodaj surowe jajka, twaróg , pokrojoną zieloną cebulkę, musztardę oraz namoczoną bułkę.
Dopraw solą i pieprzem. Delikatnie wymieszaj tak aby powstała masa.
Formuj kotleciki, obtocz w bułce tartej i smaż na złoty kolor.
Zapraszam na inne propozycje kotletów jajecznych :
super przepis ;)
OdpowiedzUsuńPamiętam jak moja mama robiła takie kotleciki jak byłam mała , uwielbiałam je . Dziękuję za przypomnienie ;D
OdpowiedzUsuńUwielbiam kotlety jajeczne, chociaż tak dawno ich już nie robiłam :<
OdpowiedzUsuńSmakowicie wyglądają te kotleciki. Piękny mają też kolor :)
OdpowiedzUsuńJajko i ser. Jeszcze nie robiłam takiego kotlecika :). Ciekawe połączenie :)...
OdpowiedzUsuńmuuuuszę zrobić :D
OdpowiedzUsuńkocham takie kotleciki! A z twarogiem są bardzo ciekawe. Bardzo lubię pakowac masę jajeczną do połówek skorupek, panierować i podawać takie cudo :)
OdpowiedzUsuń