Delikatne biszkopciki
Bardzo delikatne biszkopciki. Idealne dla dzieci.
Bez proszku do pieczenia.
Składniki :
- 2 jajka
- 7 łyżek cukru pudru
- 8 łyżek mąki
- cukier puder do posypania
- szczypta soli
Oddziel białka od żółtek. Białka ze szczyptą soli ubij na szytwną pianę. Powoli i partiami dodaj cukier puder nie przerywając miksowania. Pojedynczo wlej żółtka i połącz składniki. Przesianą mąkę wsyp do masy i delitaknie połącz używając drewnianej łyżki lub szpatułki silikonowej. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto przełóż do rękawa cukierniczego z okrągłą końcówką na końcu. Wyciśnij podłużne kształy ciasta lub okrągłe. Delikatnie posyp cukrem puderm i odstaw na 10 minut. Piecz w nagrzanym piekarniku na 12 minut w temperaturze 180 stopni.
Very tasty to discuss...:)
OdpowiedzUsuńWyglądają pięknie, mam wielką ochotę je zrobić :)
OdpowiedzUsuńJednak w opisie coś pominęłaś i nie do końca rozumiem, cyt. "Ciasto przełóż do rękawa cukierniczego z okrągłą końcówką na końcu. Delikatnie posyp cukrem puderm i odstaw na 10 minut".
Pozdrawiam :)
Uciekło mi :)
Usuńdziękuje :)
Pycha! Z pewnością je zrobię :)
OdpowiedzUsuńZrobiłam! Przepis rewelacyjny i z pewnoscia będę robić częściej :-) nie wyszły mi tak pięknie kształtne jak u Ciebie, ale w smaku pyszne jak prawdziwe biszkopy ;-)
OdpowiedzUsuńZachęcam do dodania zdjęcia na fb Anyzkowo :)
Usuńkształt może by dowolny, najszybciej wychodzą okrągłe :)
Bardzo się cieszę że smakowało :)
Rewelacyjny przepis i cudowny smak, moje dzieci uwielbiają te biszkopciki. Starszy syn cały czas pyta "Mamo kiedy zrobimy te pyszne biszkopciki" Gorąco polecam.
OdpowiedzUsuńWłaśnie je robię. Bardzo dobre, ale z chęcią zobaczę jakiś filmik jak zrobić takie idealne kształty ;)
OdpowiedzUsuń