czwartek, 3 października 2013

Ciasto z kaszy manny

Ciasto z kaszy manny


Składniki :
  • 0,5l mleka
  • 0,5 szklanki cukru
  • 120g masła
  • 0,5 szklanki kaszy manny
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  •  opakowanie biszkoptów okrągłych
  • brzoskwinie w syropie
  • galaretka brzoskwiniowa
 Przygotowanie :
Do rondelka wlej mleko. Dodaj pokrojone masło i wsyp cukier. Zagotuj. Wsyp kaszę i energicznie mieszaj aż masa zgęstnieje. Formę wyłóż okrągłymi biszkopcikami. Na biszkopty wlej gorącą masę. Galaretkę przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.  Brzoskwinie pokrój na mniejsze kawałki. Ułóż na górze masy z kaszy. Wlej tęzejącą galaretkę na brzoskwinie i włóż do lodówki.
Forma 22 cmx22 cm




18 komentarzy:

  1. wygląda uroczo, tak od rana kusisz:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Piekne ciasto! Musi być smaczne. :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mniam! Zapisuję do wypróbowania :))

    OdpowiedzUsuń
  4. ktoś mi o nim opowiadał, ale nie sądziłam, że jest takie kuszące!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. jest naprawdę pyszne ! Polecam sprobować :)

      Usuń
  5. Wygląda uroczo i elegancko :) Musi być pyszne.

    OdpowiedzUsuń
  6. Mam pytanie: wygrałam nie dawno w tym konkursie fitella- gelwe i jeszcze nagroda mi nie doszła...dlaczego?:(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witam ciepło,

      Przesyłki wyszły wczoraj z tego co mi wiadomo. Niestety nie ja wysyłam przesyłki tylko firma która organizowała konkurs. Za oczekiwany czas najmocniej przepraszam.

      Ewelina

      Usuń
  7. Smak dzieciństwa...mmmm rozmarzyłam się ;)...musze poszukać przepis i porównac z Twoim:)
    Wygląda bajecznie!!!
    Pzdrowienia!!!
    Tapenda :):)

    OdpowiedzUsuń
  8. Aż chce się wakacje :) bardzo fajny przepis! :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Mmmm... może skuszę się zrobić go na niedzielę :) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  10. Biorę się do pracy właśnie, na pewno będzie pyszne! :)
    Joanna.

    OdpowiedzUsuń
  11. jeśli mam większą blaszkę to muszę zwiększyć składniki?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witam ciepło Agnieszko,
      Jeśli masz wiekszą blaszkę to zrobiłabym ciasto z podwójnej porcji bo będzie bardzo niskie.

      Pozdrawiam,

      Usuń
  12. Zrobilam i wyszło pyszniutkie ;) Szybko się robi wiec na pewno zrobię jeszcze nie raz ;)

    OdpowiedzUsuń
  13. Przepyszne do prawdy !!! POLECAM <3 :D

    OdpowiedzUsuń

Print