Składniki :
- 0,5l mleka
- 0,5 szklanki cukru
- 120g masła
- 0,5 szklanki kaszy manny
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- opakowanie biszkoptów okrągłych
- brzoskwinie w syropie
- galaretka brzoskwiniowa
Do rondelka wlej mleko. Dodaj pokrojone masło i wsyp cukier. Zagotuj. Wsyp kaszę i energicznie mieszaj aż masa zgęstnieje. Formę wyłóż okrągłymi biszkopcikami. Na biszkopty wlej gorącą masę. Galaretkę przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Brzoskwinie pokrój na mniejsze kawałki. Ułóż na górze masy z kaszy. Wlej tęzejącą galaretkę na brzoskwinie i włóż do lodówki.
Forma 22 cmx22 cm
aż ślinka leci ;)
OdpowiedzUsuńwygląda uroczo, tak od rana kusisz:)
OdpowiedzUsuńPiekne ciasto! Musi być smaczne. :)
OdpowiedzUsuńmmmmmmmm pyyyszne idealne po kawy :-)))
OdpowiedzUsuńMniam! Zapisuję do wypróbowania :))
OdpowiedzUsuńktoś mi o nim opowiadał, ale nie sądziłam, że jest takie kuszące!
OdpowiedzUsuńjest naprawdę pyszne ! Polecam sprobować :)
UsuńWygląda uroczo i elegancko :) Musi być pyszne.
OdpowiedzUsuńMam pytanie: wygrałam nie dawno w tym konkursie fitella- gelwe i jeszcze nagroda mi nie doszła...dlaczego?:(
OdpowiedzUsuńWitam ciepło,
UsuńPrzesyłki wyszły wczoraj z tego co mi wiadomo. Niestety nie ja wysyłam przesyłki tylko firma która organizowała konkurs. Za oczekiwany czas najmocniej przepraszam.
Ewelina
Smak dzieciństwa...mmmm rozmarzyłam się ;)...musze poszukać przepis i porównac z Twoim:)
OdpowiedzUsuńWygląda bajecznie!!!
Pzdrowienia!!!
Tapenda :):)
Aż chce się wakacje :) bardzo fajny przepis! :)
OdpowiedzUsuńMmmm... może skuszę się zrobić go na niedzielę :) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńBiorę się do pracy właśnie, na pewno będzie pyszne! :)
OdpowiedzUsuńJoanna.
jeśli mam większą blaszkę to muszę zwiększyć składniki?
OdpowiedzUsuńWitam ciepło Agnieszko,
UsuńJeśli masz wiekszą blaszkę to zrobiłabym ciasto z podwójnej porcji bo będzie bardzo niskie.
Pozdrawiam,
Zrobilam i wyszło pyszniutkie ;) Szybko się robi wiec na pewno zrobię jeszcze nie raz ;)
OdpowiedzUsuńPrzepyszne do prawdy !!! POLECAM <3 :D
OdpowiedzUsuń